De sidste par uger har vi, for første gang, anmeldt en række maskiner fra både Ninja og Cuisinart, der er designet til at lave desserter, og måske mere specifikt is og deslige. Men de har begge det til fælles at elementerne skal fryses i forvejen i mindst 24 timer. Det betyder at maskinerne er mindre, billigere og lettere at have med at gøre, og de fungerer som en effektiv modpol til det som mange opfatter som værende besværlige, dyre og larmende ismaskiner fra traditionelle producenter som DeLonghi.

Men sjovt nok har Cuisinart også skabt en maskine ved navn Frost Fusion, der netop gør det som man ville forvente en traditionel ismaskine skal kunne. Du behøver ikke at nedfryse noget som helst, du hælder elementerne i kølige, og så laver Frost Fusion is – og så er den sådan set ikke længere.

<bild></bild>

Det betyder at der er et gedigent køleelement i Frost Fusion, som naturligvis får både strømforbrug, tilberedningstid og støjniveau til at skyde i vejret. Det samme gør prisen i øvrigt, eftersom du kan få en Frost Fusion til cirka 2800 herhjemme, der dog ikke er et helt så restriktivt højt beløb som ismaskiner tidligere kostede. Men fordelene er også enormt tydelige, udover at du ikke behøver at nedfryse elementer i forvejen. Først og fremmest er du ikke afhængig af beholderens størrelse, eftersom Frost Fusion tager sig ud som en slags slushie-maskine i den forstand at du selv kan stille en beholder under dysen, og “trække” is ud derfra.

Det tager længere tid end et par minutter, men på cirka 20 minutter har du altså enten en slushie, soft-ice, en frappé eller en sorbet, og selvom støjniveauet er højere, så gør den altså ikke meget væsen af sig mens den “churner”. Læg dog mærke til at jeg specifikt her nævner “soft-ice”, for den is som Frost Fusion kan lave er ikke den hårde, tykke “gelato”, men den lidt blødere variant. Det skyldes at Frost Fusion er lavet til langt hurtigere, lettere isvarianter, så det skal du have in mente.

Der kan være 1.6 liter i selve beholderen bag til, men det er altså ret meget is. Displayet er responsivt og hurtigt, og ulig Ninjas Creami Deluxe er den her langt mere attraktiv at kigge på som et stykke grej med sin knækkede hvide farve. Men den vejer samtidig 14 kilo, og fylder en del, så det er ikke det letteste stykke grej at finde opbevaring til i et køkkenskab. Det er tydeligt at Cuisinart tænker at du skal have den stående året rundt, for de har kigget efter DeLonghi og lavet den slankeste profil de overhovedet kunne, som betyder at den fylder så lidt på et køkkenbord som overhovedet muligt.

<bild></bild>

I forhold til ren og skær resultat, så har Frost Fusion leveret trofast gennem en testperiode på cirka 14 dage. Jo, isen er nok snarere soft-ice, det kan vi ikke løbe fra, og nogle ønsker sig måske den der mere dedikerede, tykke isfornemmelse. Samtidig er det svært at se en familie ønske at en Frost Fusion stående året rundt. Men når det så er sagt er det meget svært at klandre funktionalitet, når den så klart og tydeligt giver en lige præcis det den slår sig op på at levere.

På den måde er den et alternativ til alternativet, om man vil, men du skal virkelig hade at fryse dine elementer i forvejen, for deres Freeze Wand er mindre, koster halvdelen og er ligeledes en bundsolid måde at lave is på.